خبرنگاران سال 99 کالاهای دارای مشابه فراوری داخلی، اجازه واردات ندارد

به گزارش وبلاگ دبیر فیزیک، تهران- خبرنگاران- قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از مدیریت واردات و ممنوعیت ورود کالاهایی که مشابه فراوری داخلی دارند، اطلاع داد و گفت: نقش آفرینی قدرتمند شبکه های خرده فروشی، تاب آوری بازار را افزایش داد.

خبرنگاران سال 99 کالاهای دارای مشابه فراوری داخلی، اجازه واردات ندارد

به گزارش روز دوشنبه وزارت صنعت، حسین مدرس خیابانی در اولین نشست ستاد تنظیم بازار سال 99، با بیان اینکه سیاست های تنظیم بازار امسال به زودی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت ابلاغ خواهد شد، اضافه نمود: همه تاکید وزارت صنعت بر کنترل واردات بوده به نحوی که اصل بر ممنوعیت واردات است؛ مگر آنکه جایی از فراوری داخل قادر به تامین کالاهای مورد احتیاج کشور نباشد؛ بنابراین هیچ کالای خارجی که توان فراوری داخل دارد، اجازه واردات نخواهد یافت.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه نمود: هم اکنون واردات بر روی مواد اولیه، کالاهای اساسی و قطعات و تجهیزاتی متمرکز شده که مشابه فراوری داخل ندارند.

وی گفت: تجارت خارجی کشور به 85 میلیارد دلار رسیده که از این رقم 41.3 میلیارد دلار صادرات و 43.7 میلیارد دلار واردات است، اما باز هم باید کوشش کرد که مدیریت واردات به خوبی صورت گرفته و سیاست های کنترلی واردات به طور قطع ادامه یابد.

مدرس خیابانی بیان نمود: درخواست ما از وزارت امور مالی و دارایی و بانک مرکزی، همکاری همه جانبه در این راستا است.

وی اضافه نمود: تنظیم بازار، کارکرد قابل قبولی را در یک سال گذشته از خود ارائه داده و با وجود همه محدودیت ها و کمبود بودجه ، توانسته است، شرایط بازار را به خوبی مدیریت کند.

این مقام مسوول ادامه داد: ضمن اینکه شبکه هایی از جنس بازارهای موجود، خرده فروشی ها، شبکه های صنفی و سنتی، همه دست به دست هم داده اند تا بتوانند مدل های مختلف شبکه توزیع را در کنار هم قرار داده و بازار را تنظیم نمایند.

تاب آوری بازار در مقابل پدیده نوظهور کرونا

قائم مقام وزیر صنعت اضافه نمود: در کنار شبکه های خرده فروشی، فروشگاه های زنجیره ای نیز توانستند در مقاطع مختلف و به ویژه پدیده های نوظهوری همچون کرونا نقش آفرینی مناسبی داشته باشند و همه مدل های مشارکت نماینده در تنظیم بازار به عنوان حلقه های تکمیل نماینده یکدیگر توانستند مقاومت و تاب آوری در مقابل فشار مضاعف تقاضا را رقم بزنند.

وی در کنار همکاری همه بخش ها، برگزاری منظم جلسات ستاد تنظیم بازار را یکی از عوامل موفقیت دانست و اضافه نمود: کارکرد دبیرخانه ستاد تنظیم بازار به خوبی در این بحران نشان داده شد و مباحث تامین، توزیع و نظارت بر بازار هر هفته با مشارکت همه دستگاه های ذیربط، روی میز قرار گرفته و آنالیز شد.

این مقام مسوول یادآور شد: موفقیت در تنظیم بازار نشان داد که همه دستگاه های اجرایی اراده لازم برای کنترل بازار را در سال 98 و روزهای ابتدایی امسال داشتند و با این عزم می توان سال 99 را هم به خوبی پشت سر گذاشت، اما باید باور داشته باشیم که این بحران را می توان حل کرد و در این میان؛ عزم، اراده و خودباوری ستاد تنظیم بازار در توانایی کنترل قیمت ها و موجودی بازار بسیار حائز اهمیت است.

مدرس خیابانی با اشاره به اینکه هیچ بن بستی پیش روی اقتصاد ایران قرار ندارد، اضافه نمود: در بدترین شرایط نیز راهکارها و راستای انتخاب شده که کشور را از سلامت و بحران نجات داده و باید باور داشت که از دل تهدید و بحران، فرصت های جدیدی پیش روی کشور قرار می گیرد.

بازوی توانمند فروش های اینترنتی درکنار سیاست های تنظیم بازار

قائم مقام وزیر صنعت گفت: در کنار مجموعه سیاست هایی که برای تامین و توزیع در بازار تدوین شده، راه اندازی فروش های اینترنتی و مجازی نیز توانست علاوه بر اینکه سیاست های ستاد ملی مقابله با کرونا را عملیاتی نموده و مردم را به ماندن در خانه تشویق کند، به تامین مایحتاج مردم و عبور از این بحران یاری کرد.

وی ادامه داد: در این راستا، ستاد تنظیم بازار، باید شرایط فراوری، توزیع و بازار را با مجموعه شاخص ها و فرآیندها پیش بینی کند؛. این در شرایطی است که با تدوین سیاست های مرتبط با فروش های مجازی، قرار بر این است که فروش های اینترنتی تا انتها فروردین ماه تداوم یابد.

مدرس خیابانی، همکاری دستگاه های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی را با ستاد تنظیم بازار دارای یک نگاه ملی دانست و گفت: در ماه های گذشته وزارت جهاد کشاورزی کمتر نگاه صنفی و بخشی را مطرح نموده و انتظار می رود، برآوردهای فراوری را در سال پیش رو در اختیار این ستاد قرار دهد تا اتفاقات ناگوار در حوزه قیمت و واردات کالاها تکرار نشود.

قائم مقام وزیر صنعت،با تاکید بر اینکه قیمت غذا در دنیا گران شده است، گفت: با وجود آنکه قیمت نفت کاهش یافته و مسائل بازار رکودی و نزول بورس های دنیا رقم خورده، اما قیمت مواد غذایی در سراسر دنیا گران شده است و بسیاری از کشورها صادرات موادغذایی را ممنوع نموده اند.

تاکید تنظیم بازار بر حداکثر استفاده از توان داخلی

این مقام مسوول بیان نمود: در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا صادرات مواد غذایی را ممنوع نموده اند، به نظر می رسد، تامین مواد غذایی از خارج کشور بسیار سخت باشد، از این رو باید تمرکز خود را بر افزایش فراوری داخلی قرار دهیم که به این منظور، شورای اقتصاد و دولت قیمت خرید تضمینی را مورد تجدیدنظر قرار داد و کشاورزان را تشویق کرد افزایش فراوری گندم داشته باشند و امسال از واردات گندم بی احتیاج شویم.

به گفته مدرس خیابانی، امروز مباحث ستاد تنظیم بازار از جنس صرفا مالی نیست، بلکه امروز امنیت ملی کشور در گروی امنیت غذایی است.

قائم مقام وزیر صنعت ادامه داد: کشورهای دنیا بسته های حمایتی با پول های پرقدرت را به اقتصادشان تزریق نموده اند زیرا معتقدند شعار کنترل و کاهش تورم برای انسان های زنده است و اگر افراد زنده نباشند، تورم و رشد مالی مطرح نیست؛ بنابراین دستگاه های دنیای همزمان کوشش می نمایند با تزریق پول های پرقدرت، کشور خود را از بحران کرونا به سرعت عبور دهند.

همکاری بی نظیر بانک مرکزی و دادستانی با ستاد تنظیم بازار

قائم مقام وزیر صنعت در بخش دیگری یادآور شد: تنظیم بازار با همکاری و هماهنگی همه دستگاه ها پیش رفته و بدون همکاری ملی بانک مرکزی، وزارت امور مالی و دارایی، دادستانی کل کشور، وزارت جهاد کشاورزی، تعزیرات حکومتی، وزارتخانه های راه، بهداشت و گمرک قادر به حرکت جدی در راستا تنظیم بازار نخواهد بود.

وی ادامه داد: دو دستگاه مباشر یعنی شرکت بازرگانی دولتی ایران و پشتیبانی امور دام، نقش بی بدیلی را در تنظیم بازار سال 98 بازی کردند و اگر این دو نبودند و ذخایر را به موقع دنبال نمی کردند، قطعاً با کسری روبرو بودیم.

به گفته مدرس خیابانی، بدون یاری سازمان حمایت و بازرسان اصناف که کار بی نظیری را در کنترل بازار انجام داده، به طور قطع نمی توانستیم از بحران ها عبور کنیم، ضمن اینکه نقش آفرینی اتاق های بازرگانی، اصناف، تعاون و بخش های خصوصی را نیز نمی توان نادیده انگاشت.

وی اضافه نمود: همه بحران ها و شوک های بازار را به یاری بخش خصوصی سپری کردیم و اگر اتاق اصناف کنار ستاد تنظیم بازار نباشد، دولت حاضر به اجرای دقیق برنامه های خود در حوزه بازار نخواهد بود؛ بنابراین همه باید دست به دست هم دهیم و با پدیده کرونا مقابله کنیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، همکاری سازمان میادین میوه و تره بار را با تنظیم بازار شایسته تقدیر دانست و گفت: تا به امروز بار 60 درصد از بازار میوه و تره بار به دوش سازمان میوه و تره بار بوده و این سازمان نقش محوری و مهمی را ایفا نموده است. بنابراین کوشش کنیم تا این بازوی قدرتمند به یاری سایر شبکه های توزیع در کشور بیاید.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران سال 99 کالاهای دارای مشابه فراوری داخلی، اجازه واردات ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران سال 99 کالاهای دارای مشابه فراوری داخلی، اجازه واردات ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید