گرمی؛ چشم انتظار درمانگاه جدید

به گزارش وبلاگ دبیر فیزیک، جاوید علی اوغلو- گرمی- خبرنگار: زیرساخت های استاندارد و باکیفیت درمانی را می توان برای اهالی هر منطقه ضروری دانست. شهرستان گرمی در حوزه درمانی مسائل زیادی دارد که یکی از این مسائل به ساختمان درمانگاه تامین اجتماعی گرمی مربوط می گردد.

گرمی؛ چشم انتظار درمانگاه جدید

این شهرستان در حالی که حدود 32 هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی دارد، تاکنون از داشتن فضای مطلوب درمانی برای افراد تحت پوشش محروم مانده است. ساختمان فعلی که به عنوان درمانگاه از آن استفاده می گردد، با متراژ کمتر از 300 متر مربع جوابگوی مراجعه نمایندگان نیست، آن هم در حالی که احداث بیمارستان جدید در ایستگاه تملک زمین متوقف مانده است.

  • فضای نامناسب و نیروی انسانی محدود

در حال حاضر، فضای درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان گرمی با 287 متر مربع در طبقه زیرین اداره شعبه بیمه تامین اجتماعی شهرستان قرار گرفته که به اظهار کارشناسان کمتر از استاندارد قانونی برای تاسیس یک درمانگاه است. اما این درمانگاه با پزشک عمومی، پرستاری، مامایی، داروخانه، دندان پزشکی و آزمایشگاه در یک شیفت به مردم شهرستان و بیمه شدگان خدمات درمانی ارائه می نماید. هرچند با فعالیت محدود این درمانگاه بار سنگینی از هزینه دارو و درمان افراد تحت پوشش برداشته شده، برخورداری از یک مکان استاندارد جزو مطالبات بیمه شدگان تامین اجتماعی در گرمی است و آنها انتظار دارند که مسئولان توجه بیشتری به برطرف این مشکل شهرستان داشته باشند.

  • نارضایتی های شهروندان

فرزاد بهرام نژاد شهروندی از روستای تکانلوی از توابع بخش مرکزی می گوید: ما بیمه شدگان ماهیانه مبلغ زیادی برای سازمان تامین اجتماعی واریز می کنیم تا بتوانیم از خدمات مطلوب این نهاد بهره مند شویم. اما به دلیل مراجعه زیاد، فضای محدود و تعداد کم نیروهای پزشکی مستقر در این درمانگاه در بعضی زمان ها خدمات جوابگوی جمعیت مراجعه نمایندگان نیست و عملا امکان استفاده از تسهیلات درمانی این بیمه را نداریم.

محمد رحیمی دیگر شهروند ساکن گرمی عنوان می نماید: نکته قابل تأمل در خصوص این مرکز درمانی ویزیت تعداد محدود مراجعان دندان پزشکی است و انتظار داریم سقف پذیرش واحد دندان پزشکی را افزایش دهند. از سوی دیگر، نبود ارائه خدمات در ساعات عصر و شب از دیگر مسائلمراجعه نمایندگان این درمانگاه است، در حالی که باید در این شهر با جمعیتی که وجود دارد خدمات درمانی به صورت شبانه روزی ارائه گردد.

یعقوب مددخواه هم که ساکن گرمی است، عنوان می نماید: به دلیل پذیرش کم بیماران دندان پزشکی، روستاییان نمی توانند از این خدمات استفاده نمایند، چراکه ساکن روستایی که چندین کیلومتر از مرکز شهرستان فاصله دارد و تحت پوشش این بیمه قرار گرفته است برای بهره مندی از خدمات رایگان پزشکی و درمانی به ویژه دندان پزشکی مراجعه می نماید، اما به دلیل این که سیستم نوبت دهی وجود ندارد، هنگام مراجعه به دلیل پر شدن ظرفیت پذیرش به آنها نمی گردد.

وی اظهار می نماید: این شایسته نیست که شهرستان مرزی گرمی پس از سال ها انتظار به عنوان شهر محروم استان باز هم دچار کمبود خدمات بهداشت و درمان باشد. اهالی این شهرستان از نظر بهداشت و درمان در وضعیت نامطلوبی به سر می برند و احتیاجمند استفاده از بهداشت و درمان مطلوب هستند. در این زمینه مسئولان استانی و شهرستانی باید جوابگو باشند.

  • مکان یابی برای احداث درمانگاه جدید

مدیر درمان تامین اجتماعی استان در گفت وگو با وبلاگ دبیر فیزیک با تایید مسائل و کمبود زیرساخت های درمانی در شهرستان گرمی عنوان می نماید: درمانگاه فعلی در گرمی به دلیل احتیاج مردم، بنا به شرایط وقت در زیرزمین ساختمان اداری راه اندازی شد که با توجه به راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی شهرستان گرمی از سوی هیات مدیره سازمان در بهمن ماه سال 92 و استاندارد نبودن محل فعلی این درمانگاه به محض واگذاری زمین، سازمان آمادگی دارد عملیات احداث ساختمان درمانگاه را آغاز کند.

قادر برجی عنوان می نماید: برای ساخت درمانگاه جدید مکان یابی مناسب برای دسترسی عموم مردم از نکات مورد تاکید بود و لازم بود ساختمان در نقطه ای از شهر احداث گردد تا افراد تحت پوشش بدون هزینه اضافه و دردسر برای خدمات درمانی مراجعه نمایند. به گفته او بعد از ماه ها کوشش و آنالیز، زمینی انتخاب شد و به دستور استانداری مقرر شد زمین که در تملک آموزش و پرورش است، در اختیار تامین اجتماعی قرار گیرد. این مسئول در پاسخ به کلنگ زنی درمانگاه در تیرماه سال 97 و متوقف ماندن پروژه عنوان می نماید: از الزامات تامین اجتماعی برای هزینه در احداث درمانگاه ها داشتن سند شش دانگ است که در حال پیگیری برای اخذ سند زمین تملک شده از سوی آموزش و پرورش هستیم تا عملیات اجرایی آن آغاز گردد.

  • افزایش شیفت و نیروی کاری

برجی در خصوص اضافه شدن شیفت عصر به خدمات درمانی می گوید: اضافه شدن شیفت و نیروی خدماتی مستلزم حضور و مراجعه است و اگر شیفتی با به کارگیری نیروی بیشتر راه اندازی گردد و مراجعه به حد نصاب نرسد، تداوم آن شیفت کاری هیچ توجیهی نخواهد داشت. وی با اشاره به افزایش کیفیت خدمات ارائه شده بهداشتی و درمانی به بیمه شدگان تامین اجتماعی این شهرستان اظهار می نماید: از فرماندار و مسئولان ذی ربط شهرستان درخواست مساعدت و همکاری داریم تا بتوانیم هرچه سریع تر امکان بهره مندی بیمه شدگان از خدمات درمانی شایسته و رایگان سازمان تامین اجتماعی را در این منطقه فراهم کنیم. این مسئول تاکید می نماید: با اقدامات اساسی ای که در حوزه توسعه صنعت این شهرستان اجرا شده است قطعا خدمات درمانی و حوزه تحت پوشش تأمین اجتماعی و گستره ارائه خدمات نیز افزایش خواهد یافت.

  • اما و اگرهای احداث درمانگاه

ساختمان درمانگاه تامین اجتماعی گرمی در سال 78 برای کار اداری احداث شده بود و احداث درمانگاه درجه یک به دلیل به حد نصاب نرسیدن تعداد افراد تحت پوشش که باید 20 هزار نفری بود، موجه نبود و شهرستان گرمی به دلیل نداشتن واحدهای تولیدی و کارگاهی و فرصت اشتغال تعداد بیمه شدگانی کمتر از حد نصاب داشت. سال 92 به دلیل احتساب بیمه شدگان کارگران ساختمانی، قالی بافی، کشاورزی و دامداری شمار بیمه شدگان در این شهرستان افزایش یافت و پس از پیگیری مکرر رسانه ها و مسئولان، بالاخره مجوز راه اندازی درمانگاه سطح یک تامین اجتماعی از سوی هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی کشور صادر شد. اکنون این درمانگاه به دلیل افزایش تعداد افراد تحت پوشش جوابگوی مراجعه نمایندگان نیست و اهالی این شهرستان در انتظار احداث فضایی مطلوب برای ارائه خدمات درمانی هستند.

منبع: همشهری آنلاین

به "گرمی؛ چشم انتظار درمانگاه جدید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گرمی؛ چشم انتظار درمانگاه جدید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید